SCOUTING

A l’hora d’observar el joc i fer l’scouting d’un rival (o propi), amb poques eines i en un bàsquet amateur, cal tindre molt clar què volem observar, saber prioritzar i saber interpretar allò que veiem i les dades que obtenim.

Una bona observació d’un equip rival pot ser una molt boina eina, indispensable fins i tot, per a poder preparar i competir el partit. Per altra banda, l’auto-scouting, és molt important per seguir el procés del nostre equip i millorar.

A l’hora d’anar a realitzar una scouting a un equip en un partit concret cal crear una plantilla ben organitzada i amb espai per poder anotar tot allò que considerem.

Exemple:

2-plantilla-scout

Una vegada tenim les anotacions que considerem, extretes del partit, cal observar la classificació i resultats de l’equip en concret i analitzar-lo de la manera més rigorosa possible per tal que ens sigui beneficiós. Detallem els seus números i resultats i cal comparar-los amb els del nostre equip.

Exemple:

3-scout-rivals-resultats

Acabat aquest punt, hem de treure unes conclusions entre l’anàlisi dels seus resultats i els nostres, més el que hem anotat en l’observació del joc. A més, cal explicar que proposarem nosaltres de cara al partit.

Exemple:

9-santa-perpetua

Finalment, de tota la informació que hem aconseguit de l’equip en concret, hem decidir quina informació els hi donarem als nostres jugadors/es.

Exemple:

10-santa-perpetua-per-a-jugadores

 

*per a que un  scouting sigui el més real possible, és necessària veure més d’un partit del rival en concret.